Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Blog

VUmc bachelor nummer 1!


Er is goed nieuws! Uit de Nationale Studenten Enquête van 2017 is de bachelor van de VUmc School of Medical Sciences wederom op nummer 1 geëindigd! We zijn daarmee de beste opleiding van Nederland in deze catagorie. Om dit te vieren hebben we afgelopen week lekkere taartjes gegeten. We willen iedereen bedanken die dit jaar heeft gestemd want zonder jullie waren we nooit zo mooi geëindigd!

Tentamenrooster online!


Lieve studenten,

Het rooster van semester 2 staat online. Dat betekent dat de tentamens ook eindelijk bekend zijn. Omdat rooster.vu.nl niet altijd even overzichtelijk is, is er via het kopje onderwijs > tentamenrooster > jaarlaag, een rooster te vinden.

Veel succes!

Let op: dit rooster is onder voorbehoud, er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden. Kijk voor de wijzigingen op rooster.vu.nl (deze website is leidend). Daarnaast kan de opleiding niet aansprakelijk worden gesteld voor de informatie die op deze website is gepubliceerd.

Het 66e Kandidaatsbestuur


Vol trots mogen wij het 66ste kandidaatsbestuur der MFVU presenteren! Benieuwd naar de functieverdeling? Klik dan hier!
 

Witte Jas Ceremonie

Afgelopen zaterdag 22 oktober vond de grote Witte Jas Ceremonie plaats in de aula van het hoofdgebouw. Na toespraken van Anton Horrevoets, Jack van Horssen en Sietske Sikkes, een prachtig muzikaal intermezzo van Thecla Hekker en Ad Nagelkerke en eindeloos veel witte jassen die werden omgehangen, vond nog een gezellige borrel plaats in de foyer. Tijdens de borrel is er de mogelijkheid geweest om foto's te laten maken door een professionele fotograaf. Je kunt deze foto's vinden op de volgende website: www.fotorh.nl/fotoevent. 

Wij feliciteren alle 214 studenten met het behalen van hun bachelordiploma!

GEZOCHT: Muzikaal talent


Na 2 fantastische jaren zijn wij op zoek naar leden voor een gloednieuwe MFVU-band! Speel jij gitaar, drum, piano of een ander exotisch instrument? Of schuilt er in jou een zangtalent? Heb je zin in een nieuw avontuur en een hechte muzikale groep? Dan zijn wij op zoek naar JOU!
Als MFVU-band treed je een aantal keer per jaar op bij MFVU evenementen. Verder kun je als muzikale commissie je creativiteit loslaten om zelf evenementen te organiseren.
Praktisch: bij interesse en voor vragen, stuur een mail naar bandage@mfvu.nl. Stuur een stukje over jezelf en een korte motivatie om je op te geven voor de audities. Eerdere band ervaring is leuk, maar niet vereist.
Deadline voor aanmeldingen is dinsdag 1 november 23:59u. Verdere informatie over de auditie ontvang je via de mail.
Quote “Het leven in een band is gewoon heel fijn.”

Liefs Bandage.
https://www.facebook.com/bandagemfvu/?fref=ts 

Lustrumweek: Abseilen


De 13e Lustrumweek der MFVU is afgelopen woensdag officieel van start gegaan. Deze hele week worden er te gekke activiteiten georganiseerd! Gisteren vond het abseilen van de Medische Faculteit plaats. Een grote groep studenten heeft dan ook gretig gebruik gemaakt van deze once in a lifetime opportunity. 

Bestuur 66 gezocht!


DEADLINE 9 OKTOBER 23:59 uur!
Helaas is het eind bijna in zicht van ons bestuursjaar. Dit betekent dat wij natuurlijk op zoek zijn naar onze opvolgers! Wil jij een jaar lang iets totaal anders doen? Wil jij werken aan je CV, organisatorische ervaring opdoen, een persoonlijke ontwikkeling doormaken en vrienden voor het leven maken? Solliciteer dan voor een plekje in het 66e bestuur der MFVU! Klik hier voor meer informatie.

Verhuisd

Lieve leden,

Zoals de meesten van jullie wellicht weten heeft er een verbouwing plaats gevonden in de Medische Faculteit. Wij zijn weer terug verhuisd naar de begane grond in kamer MF-D046. De hokdiensten, borrels en andere activiteiten zullen vanaf nu plaatsvinden in deze kamer dus kom vooral buurten wanneer je even gezellig wil kletsen, bankhangen of een drankje wilt doen.

Liefs,
Het 65e bestuur der MFVU

Informatie voor aankomend eerstejaars

Lieve aankomend eerstejaars,

Van harte gefeliciteerd: jij bent één van de 350 gelukkigen die zich vanaf september geneeskunde student aan het VUmc mag noemen. Welkom op de website van de Medische Faculteitsvereniging VUmc (MFVU). Hier vind je onder andere informatie over de vele commissies die de MFVU rijk is, over onderwijs, de MFVU-boekwinkel en er is ook nog een handige vacature-pagina. Natuurlijk kun je ook vinden hoe je lid kunt worden van de MFVU: dit biedt namelijk veel voordelen, zoals korting op de studieboeken.

Wil je je nog aanmelden voor de fantastische MFVU-introductieweek die plaatsvindt van 24-30 augustus? Ga dan naar: http://introductie.mfvu.nl/ .

Op donderdag 1 september vindt de Facultaire Introductiedag plaats. Deze nuttige en gezellige dag is georganiseerd door de MFVU en het Instituut van Onderwijs en Opleiden (IOO). In het ochtendprogramma zal je worden verwelkomd door een aantal sprekers, waarna er een lunch en informatiemarkt plaatsvindt. Vervolgens zal je met een groepje medestudenten worden rondgeleid op de Medische Faculteit, zijn er nog een aantal informatierondes en is er een mogelijkheid tot inschrijven bij de MFVU.

Het programma zal er in grote lijnen zo uit zien: (KLIK OP LEES VERDER!)

- 9:30-10:00 u: Inloop in de Amstelfoyer van het ziekenhuis met koffie en thee
- 10:00-12:10 u: Ochtendprogramma in de Amstelzaal
- 12:10-13:00 u: Informatiemarkt waar de commissies van de MFVU en de Facultaire Studenten Organisaties  zich presenteren
- 13:00-17:00 u: Rondleidingen, informatierondes, inschrijven MFVU
- 17:00-ongeveer 18:15 u: Feestelijke afsluiting met een hapje, drankje, muntthee, Turkse koffie in PubMed, de bar van de MFVU

Wij hopen jullie daar allemaal te zien, tot dan!

Het 65e bestuur der MFVU

Stem nu op jouw favoriete docent!

STEM OP JOUW FAVORIETE (VICE-)CUCO EN DOCENT!

Ook dit jaar organiseert de MFVU in samenwerking met het JVB de Teacher Awards! Deze zal plaatsvinden op 16 november 2016, maar voordat op deze avond de prijzen voor beste (vice-)cursuscoördinator en beste docent kan worden uitgereikt, moet er uiteraard gestemd worden. En wie kunnen dat het beste doen? JULLIE!

Dus stem via onderstaande link op de (vice-)-cuco of docent die jou het meest geïnteresseerd heeft, die jou met passie alle kennis over zijn/haar vak heeft bijgebracht en die je je nog kunt herinneren als je over 20 jaar terug zal denken aan je bachelorjaren van deze prachtige studie!

http://goo.gl/forms/DqWjKOQ8wWSmXuXY2

LET OP: wanneer je stemt, maak je kans op hele leuke en handige prijzen!

Wij wensen jullie een hele fijne zomer toe.

Liefs,

Het JVB en de MFVU