Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Toneelstuk 2018

Thee en slagroomtaart

Laura is jarig! Hoera! Om deze geweldige dag te vieren heeft ze haar vader, moeder, zus en haar vriendje uitgenodigd voor een lekker kopje thee en een stukje taart. Alle elementen om er een heerlijk typisch Hollandse verjaardag van te maken zijn aanwezig. Maar als iedereen zit, blijkt dat niemand elkaar eigenlijk echt kent. Moeder weet niet waar Laura en haar vriend elkaar van kennen, vader weet niet dat zus een promotie heeft gemaakt en zelf weet ze eigenlijk ook niet wat haar nieuwe functie inhoudt. Laura zit erbij en kijkt ernaar.

Thee en slagroomtaart is een droge absurdistische komedie die van ongemakkelijkheid aan elkaar hangt. Het stuk is volledig geproduceerd en gespeeld door geneeskundestudenten van het VUmc. Dit is de vierde keer dat Silke Stor een toneelstuk voor de MFVU (medische faculteitsvereniging van het VUmc) regisseert. Hij weet de acteurs op de juiste manier te stimuleren en zo het stuk en de acteurs naar een hoger plan te tillen. Elk jaar weer zijn zowel de acteurs als het publiek verbaasd over het bereikte niveau. Dat is waar hij het uiteindelijk voor doet. Hij kan dit natuurlijk niet alleen en om alle praktische zaken te regelen, heeft hij een geweldige commissie achter zich staan, die ondertussen bijna door kan voor een professioneel productiebedrijf.

Het toneelstuk zal op 14, 15 en 16 mei 2018 worden opgevoerd in het Polanentheater te Amsterdam. Enthousiast geworden? Kaarten reserveren kan via tong@mfvu.nl.