Programma introductieweek

De introductieperiode zal er dit jaar door de corona maatregelen misschien iets anders uitzien dan normaal. Dit programma is daarom ook nog onder voorbehoud. Desondanks heeft de introductiecommissie super hard haar best gedaan om met welke maatregelen dan ook een super leuke week voor jullie neer te zetten! Hier vind je het programma van de introductieweek. Daarnaast zullen er in september nog verschillende eerstejaars activiteiten worden georganiseerd, zodat jullie elkaar nog beter kunnen leren kennen. 

Je wordt in de week voorafgaand aan de introductieweek ingedeeld in een introductiegroepje. Dit is een groep van ongeveer twaalf eerstejaars geneeskunde studenten die begeleid wordt door twee enthousiaste mentoren die door en door bekend zijn met de studie geneeskunde en Amsterdam en jou hier alles over kunnen vertellen! Deze mentoren hebben een gezellige training gehad en zijn helemaal klaargestoomd om jou met enthousiasme te begeleiden in de eerste week van je studie!

Woensdag 25 augustus

Op woensdag begint de introductieweek waar jullie allemaal zo lang naar uitgekeken hebben! Na een centrale aftrap door de rector van de VU zullen jullie allemaal je mentoren en introductiegroepje ontmoeten, waar je de rest van de introductieweek mee door zal brengen. Om elkaar goed te leren kennen, is er een spelletjesmiddag en ‘s avonds wordt er gegeten bij een van je mentoren thuis. Daarna is het tijd om de heupjes los te schudden en een gezellig feestje te bouwen in een toffe club in Amsterdam. 

Donderdag 26 augustus

Om een beetje bij te komen van die eerste dag, beginnen we de dag rustig met allerlei workshops door heel Amsterdam heen verspreid. ‘s Middags is het dan tijd voor het stadsspel, waarbij je alle leuke plekjes van Amsterdam kan ontdekken. ‘s Avonds gaan we een hapje eten bij een van de roeiverenigingen in Amsterdam en we sluiten de dag af met het OLF, het open leden feest, waar je ook ouderejaars leden van de MFVU kan leren kennen. 

Vrijdag 27 augustus

Vandaag starten we even rustig op met een overheerlijk ontbijtje in het Vondelpark. Daarna gaan we met zijn allen door naar de MF voor de  medische middag, waar de allerleukste docenten klaarstaan om jullie alvast een klein voorproefje te geven van de studie waar je bijna mee mag beginnen! Aan het eind van de dag vertrekken we dan naar de weekend locatie.

Introductie weekend

Zaterdag 28 augustus en zondag 29 augustus

Wat we in het introductie weekend gaan doen, houden we nog even een verrassing, maar het is zeker een weekend wat je niet wil missen! Er wordt altijd nog jaren over nagepraat. Leer nog meer studiegenoten kennen en meld je aan voor het fantastische introductie weekend!

Maandag 30 augustus

Na een gezellig weekend, is het maandag tijd voor een actief programma in het Amsterdamse bos. Daarna gaan we gezellig met zijn allen uit eten en ‘s avonds leer je de leukste kroegen van Amsterdam kennen tijdens de kroegentocht.

Dinsdag 31 augustus

Dinsdagochtend worden er allerlei toffe workshops georganiseerd vanuit de VU en ‘s middags gaan we allerlei leuke hotspots in Amsterdam ontdekken. ‘s Avonds eten we nog een laatste keer gezellig met zijn allen en dan sluiten we de week af met het eindfeest in de Melkweg! 

Facultaire introductie

Donderdag 2 september en vrijdag 3 september

Tijdens de facultaire introductie kom je alles te weten over je studie en waar je de komende jaren gaat studeren. Je gaat voor het eerst naar de amstelzaal, de collegezaal in het ziekenhuis. Daarnaast zal je je eerste studiegroep bijeenkomst hebben. Houd deze dag vrij, want hij is verplicht. 
Meer informatie over de FID vind je in de introductiemail van de opleiding. 

De introductieweek wordt mede mogelijk gemaakt door

 

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?