Compendium Geneeskunde

Hét overzicht tijdens je studie geneeskunde!

Compendium Geneeskunde
Compedium Geneeskunde bestaat uit een reeks van vier boeken waarin de gehele studiestof van de studie geneeskunde op een beknopte, visuele en overzichtelijke manier wordt gepresenteerd.

Om belangrijke informatie beter te onthouden, hebben we door de gehele reeks weetjes, illustraties, ezelsbruggetjes, omschrijvingen van typische patiënten en tips staan.  Daarnaast kun je op het eind van elke discipline jezelf toetsen door het beantwoorden van oefenvragen en door het bestuderen van klinisch redeneren tabellen. Deze werkwijze sluit aan op de behoefte van geneeskundestudenten om naast de kernboeken een overzicht te hebben tijdens de voorbereiding van de tentamens, de studiegroepen en de VGT.

Met ons topteam van meer dan zestig studenten en dertig specialisten afkomstig van alle medische faculteiten in Nederland kunnen wij de kwaliteit waarborgen.

De disciplines bevatten de volgende punten:

  • Anatomie, embryologie, histologie, fysiologie, diagnostiek, aandoeningen, klinisch redeneren;
  • Alle aandoeningen op dezelfde overzichtelijke wijze met de volgende punten: algemeen, epidemiologie, symptomen, risicofactoren, oorzaak, diagnose, behandeling, prognose en cave;
  • Vergelijkende overzichtstabellen, stroomschema’s en afbeeldingen, tips en ezelsbruggetjes;
  • Alle boeken (4 stuks) uit de serie zijn in een luxe gebonden versie met harde kaft afgewerkt;
  • Handig bij het bestuderen van de kernboeken en colleges en het voorbereiden van studiegroepen.

Compendium Geneeskunde heeft ook een pocketversie Cardiologie en vasculaire geneeskunde! Deze pocketversie is ideaal voor tijdens coschappen en past in de witte jas. Een waardevolle toevoeging vol met handige tips. Denk aan het opstellen van een differentiaaldiagnose, het interpreteren van een ECG interpretatie, niet te missen anamnese en onderzoek, en nog veel meer! 

Verkoop
Compendium Geneeskunde is voor alle studenten te koop in de MFVU-Boekwinkel. Voor MFVU-Leden is de prijs €124,95 en niet MFVU-leden €129,95. De pocketversie is voor €29,95 verkrijgbaar in de boekwinkel. 

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?