Compendium Geneeskunde

Bewaar het overzicht tijdens het studeren met Compendium Geneeskunde!

Als je begint aan je studie geneeskunde raak je al snel het overzicht kwijt. Je ontvangt een enorme stapel boeken, elk boek gebruikt een andere manier van schrijven en vormgeven. Kan dat niet overzichtelijker? Dit vroegen wij ons ook af toen wij aan de VU studeerden.

Samen met honderden studenten schreven we daarom een boekenreeks met daarin elk vak van de geneeskunde op eenzelfde visuele manier weergegeven. Nog eens honderden artsen en specialisten controleerden de tekst en illustraties waardoor ons naslagwerk van de hoogst haalbare kwaliteit is. Neem gerust een kijkje door de boeken via het inkijkexemplaar.

Compendium Geneeskunde bestaat uit een reeks van vijf boeken waarin de gehele studiestof van geneeskunde op een beknopte, visuele en overzichtelijke manier wordt gepresenteerd. De boekenreeks bevat alle 35 disciplines van de geneeskunde, van cardiologie tot aan gezondheidsrecht. Elke discipline is opgebouwd volgens dezelfde structuur, waarin de Anatomie, Embryologie, Histologie, Fysiologie, Kliniek en Aandoeningen overzichtelijk aan bod komen. Vanaf dag één van jouw bachelor tot aan jouw pensioen biedt de reeks overzicht in jouw carrière.

Afbeelding 1: De embryologie van het zenuwstelsel

Om belangrijke informatie beter te onthouden, staan er door de gehele reeks weetjes, illustraties, ezelsbruggetjes, omschrijvingen van typische patiënten en tips. Daarnaast kun je op het eind van elke discipline jezelf toetsen door het beantwoorden van oefenvragen en door het bestuderen van klinisch redeneren tabellen. Deze werkwijze sluit aan op de behoefte van jullie om naast de kernboeken een overzicht te hebben tijdens de voorbereiding van de tentamens, de studiegroepen en de voortgangstoets (VGT)!

Met een topteam van meer dan 250 studenten en specialisten afkomstig van alle medische faculteiten in Nederland waarborgt Compendium Geneeskunde de kwaliteit. De meerderheid van de geneeskundestudenten heeft dan ook de reeks van Compendium Geneeskunde in de boekenkast staan!

Bestel hier jouw reeks

Pockets

Wil je de handige overzichten tijdens jouw master of stage ook meenemen naar de afdeling? Dat kan! Compendium Geneeskunde heeft naast de reeks namelijk verschillende pockets. Deze pockets zijn ideaal voor tijdens coschappen en passen in de witte jas. Een waardevolle toevoeging vol met handige tips. Denk aan het opstellen van een differentiaaldiagnose, het interpreteren van diagnostische tests, niet te missen vragen tijdens de anamnese en onderzoek, en nog veel meer!

Momenteel zijn er pockets over de volgende disciplines beschikbaar: Keel-, Neus- en Oorheelkunde; Neurologie; Oogheelkunde;  Acute Geneeskunde; Psychiatrie; Gynaecologie en Obstetrie; EHBO; Radiologie; Dermatologie; Kleine Verrichtingen; Huisartsgeneeskunde; Vaat- Hoofd- Hals- Thorax- en Mammachirurgie; GE-chirurgie; Traumachirurgie en orthopedie; Maag- Darm- en Leverziekten; Cardiologie en vasculaire geneeskunde; Kindergeneeskunde;

Bestel hier jouw pockets

Verkoop

Compendium Geneeskunde is voor alle studenten te koop in de MFVU-Boekwinkel. Voor MFVU-Leden is de prijs €224,10 en niet MFVU-leden €249,00.

 

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?