Nieuws

Activiteiten maart

MFVU
31 maart 2022

Na het tentamen was het natuurlijk weer tijd voor een nieuwe café avond. Dit keer in het teken van CACnaval. Voor een avond waande we ons onder de rivieren voor een geweldig feest. We hebben de leukste en gekste outfits voorbij zien komen. De avond was zeer geslaagd!

Een andere zeer geslaagde avond was die van de EducaCie. Tijdens de lezing die zij hadden georganiseerd hebben we alles geleerd over artsen zonder grenzen en over tropengeneeskunde in Zimbabwe. De mooie kanten van het vak, maar ook de moeilijke aspecten. Al met al een hele gezellige en leerzame avond!

Om een beetje fit te blijven heeft de sportcommissie weer goed haar best gedaan om een leuke activiteit neer te zetten. Dit is boulderen geworden. De aanwezigen hebben zich in allerlei moeilijke posities door de boulderhal verplaatst! Het was een super leuke en sportieve
avond.

Zoals elk jaar stonden ook de teacher awards weer op de planning! Er waren veel docenten én studenten aanwezig. Er werden prijzen uitgereikt voor per jaarlaag de beste, grappigste en meest inspirerende docent. Ook waren er prijzen te vergeven voor de beste (Vice) - Cuco en meest betrokken docenten. Tijdens het uitreiken van de prijzen is er heerlijk geborreld en zijn na lange tijd de nodige contacten tussen de studenten en docenten weer gelegd.

Dat er uitzonderlijk talent bij geneeskunde rondloopt is tijdens het open podium wel gebleken. Diverse leden hadden zich opgegeven als act en stonden enorm te shinen. Het vrije moment werd ook goed opgevuld met mensen die op het laatste moment toch nog wilde optreden. Ook hebben we na lange tijd weer mogen genieten van een optreden van onze eigen, geliefde MFVU-Band! Het enthousiasme spatte ervan af zowel bij het publiek als de deelnemers.

We sloten de maand af met een lezing met als onderwerp “Vrouwen binnen een mannenwereld en mannen binnen een vrouwenwereld”. Er waren twee sprekers die iets kwamen vertellen over hun ervaring binnen dit onderwerp. Een vrouwelijk afdelingshoofd in het Amsterdam UMC kwam vertellen hoe het haar bevalt. Daarnaast was er een mannelijke co-schapper aanwezig die ons meer kwam vertellen over het coschap gynaecologie. Hierna was er tijd voor vragen en daar maakten de aanwezigen maar al te graag gebruik van.

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?