Nieuws

AMA

01 september 2022

Zaterdag 10 september organiseert AMA (belangenvereniging Caribisch Nederland) haar tweede lezing over diversiteit en inclusiviteit. Deze lezing is gratis voor studenten! Van 15:00 tot 18:00 Nederlandse tijd (9:00 tot 12:00 Caribisch Nederlandse tijd) kan je de lezing ‘Leaky Pipeline: Ongelijke kansen en uitkomsten in medische opleidingen’ online  of live, in het onderwijscentrum van het Erasmus MC, volgen. 

De ‘Leaky Pipeline’ of lekkende pijpleiding is een analogie voor de scholieren, studenten en basisartsen die in het opleidingstraject tot aan medisch specialist uiteindelijk niet voltooien. Het aantal studenten met een migratie achtergrond daalt bij iedere carrièrestap. In drie verschillende presentaties zullen de sprekers elke fase in de carrière van medische opleidingen bespreken; van de selectieprocedure voor medisch georiënteerde studies, de beoordelingen tijdens de opleiding geneeskunde tot aan de selectie voor een vervolgopleiding tot specialist. Is deze studentenpopulatie representatief? Welke factoren hebben invloed op de selectie tot de studie geneeskunde? Worden studenten met een migratieachtergrond anders beoordeeld en zijn hun kansen gelijk bij hun sollicitatie tot medisch specialist? Hoe komen deze verschillen en wat kunnen we hieraan doen?   

Deze thema’s zullen worden toegelicht door onze sprekers Lianne Mulder, Chantal van Andel, Mahdi Salih en Adrienne van Zandbergen. Interesse in dit onderwerp? Schrijf je in via de onderstaande link: 

Leaky Pipeline | AMA (medikoantiano.com) 

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?