Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Workshops

Educatie Commissie: Workshop Simulatielab VUmc- 4 oktober 2017
66e DIES NATALIS

Educatie Commissie: Workshop Hechten - 14 september 2017

Educatie Commissie: Workshop Pathologie - 10 mei 2017

Educatie Commissie: Workshop Echografie - 30 april 2017

Educatie Commissie: Workshop Gipsen - 16 maart 2017

Museum Vrolik - 29 november 2016

Lieve allemaal,

Waarschijnlijk zijn jullie nu hard aan het studeren voor de tentamens die deze week plaatsvinden. Wij wensen jullie enorm veel succes!
Dinsdag is het weer tijd voor een leuke workshop!

Op a.s. dinsdag (29 november) is het weer tijd voor een leuke workshop of eigenlijk dit keer een leuke excursie! We zullen met een klein groepje richting onze buren van het AMC vertrekken om daar een rondleiding te krijgen in het anatomisch Museum Vrolik. Dit museum staat vol met anatomische preparaten en zeldzame aangeboren afwijkingen. Kijk voor meer informatie op de website: https://www.amc.nl/web/AMC-website/Museum-Vrolik-NL/Museum-Vrolik.htm

We verzamelen in de MFVU-kamer D-046 om 15:10 uur om daarna geza...menlijk met het OV te vertrekken richting het museum. Omdat jullie hoogstwaarschijnlijk een beetje brak zijn van jullie studie-vrije weekend zorgen wij voor een overlevingspakketje (smoothie, mars/twix/snickers en fruit).

Dus lijkt het jou leuk om eens een kijkje te nemen in dat andere grote Amsterdamse ziekenhuis en daar allerlei eeuwenoude, anatomische topstukken te bekijken? Koop dan nu je kaartje online via deze link: https://mfvu.nl/activiteiten/471-workshop-vrolik voor slechts €2,00 euro! OP=OP!

Wat: rondleiding Museum Vrolik
Wanneer: a.s. dinsdag 29 november
Verzameltijd: 15:10 uur MFVU-kamer D046
Kosten: €2,00 incl. iets te drinken en iets lekkers
Meenemen? OV-chipkaart

Venapunctie - 7 oktober 2016

Aangezien de kaartverkoop voor alle activiteiten zo hard gaat heeft de lustrumcommissie een extra activiteit voor jullie geregeld! Om naast alle epische activiteiten ook nog een wat meer serieus, studie-gerelateerd programma aan te bieden, komt een van de meest begeerde workshops van het jaar terug en ditmaal in de lustrumweek: een workshop venapunctie!

Heb jij ook zo’n zin om lekker in je medestudenten te prikken, wil jij de mogelijkheid hebben om unlimited veel bloed te laten vloeien in reageerbuisjes en wil jij zoveel meer ervaring op doen voor je toekomst als arts? Kom dan op vrijdag 7 oktober naar deze speciale lustrumworkshop!

De workshop wordt georganiseerd op de 3e dag van de lustrumweek in twee groep...en: van 17:00 tot 18:00 en van 18:00 tot 19:00 uur. Vergeet niet om van tevoren wat te eten, want we willen natuurlijk niet dat je flauwvalt tijdens het prikken. Gelukkig deelt de lustrumcommissie tijdens hokdienst ook gratis lustrumvoedsel uit in de MFVU-kamer, dus we verwachten wel dat dit goed komt!

De kaartverkoop voor deze fantastische workshop start aankomende maandag om 12 uur, samen met de reguliere kaartverkoop voor alle andere lustrumweek evenementen. Kaartjes kosten €3,50. Let op: je kunt maximaal 2 kaarten per persoon kopen en tickets kunnen NIET ONLINE gekocht worden. Houd er rekening mee dat er nog steeds geldt: CONTANT betalen.

LET OP: Zonder Hepatitis B-vaccinatiebewijs kan je NIET meedoen! Vergeet deze dus niet mee te nemen naar de workshop.

Simulatiecentrum anesthesiologie - 2 juni 2016

NOG 8 KAARTEN voor de Workshop Simulatiecentrum!!!

De workshop van 13 januari kon wegens omstandigheden niet doorgaan. Hier is nu een nieuwe datum voor gevonden en er zijn 8 kaarten vrijgekomen!

In de kelder van het VUmc bevindt zich het spectaculaire simulatiecentrum van de afdeling Anesthesiologie. In deze ruimte zul je als team moeten anticiperen op een casus met een patiënt die zich in kritieke toestand bevindt. Ondertussen kunnen de andere teams via tv-schermen meekijken. Achter de schermen bevindt zich een jury. Na elke casus zal deze worden nabesproken. Aan het einde van de avond zal een winnend team worden gekozen!

Tijdens deze workshop zal er voor pizza worden gezorgd! Stuur je pizzakeuze (margherita, hawaii, tonijn, pepperoni, 4 kazen, pommedori) zo snel mogelijk door naa kim@mfvu.nl. Na afloop drinken we nog een drankje en heb je de kans nog even na te praten over de middag/avond.

Koop dus snel je kaartje via www.mfvu.nl/activiteiten !

Donderdag 2 juni 2016
16:45 - 21:00 uur verzamelen in MFVU-bestuurskamer, D-314
€4,00 + transactiekosten, inclusief pizza en drankje

 

Medisch Tuchtcollege - 31 mei 2016

Wat nu als je als arts een medische fout maakt? Wie helpt je dan met alle papieren en misschien  zelfs wel een rechtszaak? Op dinsdag 31 mei 18:30 uur vindt er een Workshop Medisch Tuchtcollege plaats op de MF in A-301. Interessant voor beginnende Geneeskunde studenten, maar natuurlijk ook voor coassistenten die al bezig zijn in de praktijk.

De afgelopen jaren is er in de media al veel aandacht geweest voor dit soort zaken (huisarts Tromp uit Tuitjenhorn, etc), maar hoe zit het nu precies? Dit is je kans om meer te leren over een boeiend onderwerp waar je, hopelijk, niet snel mee in aanraking zal komen.

Twee juristen van VvAA zullen voor een interactieve lezing zorgen en je aan de hand van een aantal interessante casus alles vertellen over het medisch tuchtrecht! Koop dus snel een kaartje viahttps://mfvu.nl/activiteiten/435-workshop-medisch-tuchtcollege.

Workshop Medisch Tuchtcollege
Dinsdag 31 mei 2016
18:30 - 20:30 uur 
MF-A301
Een kaartje kost €2,00 (inclusief transactiekosten)

 

Hechten - 5 februari 2016

Op vrijdag 5 februari kun jij kennismaken en oefenen met iets wat we allemaal eens zullen moeten leren, namelijk: HECHTEN! Om 18:00 uur starten we met pizza en een drankje en van 18:30 - 20:30 uur begint de workshop in A311.

Dus ben jij benieuwd hoe dat nu zit met hechten en alvast wat beginner-skills opdoen? Koop dan nu je kaartje op https://mfvu.nl/activiteiten/414-workshop-hechten, want VOL=VOL!

Let op: mail je keuze (margherita, hawaii, tonijn, pepperoni, 4 kazen, pommodori) van pizza zo snel mogelijk door naar onderwijscontactpersoon@mfvu.nl.

Wat?: Workshop Hechten
Vrijdag 5 februari 2016
18:00 - 20:30 uur
MF-A311