Wetenschappelijke stage cardiologie

Bedrijf
Amsterdam UMC
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Medisch
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

Amsterdam UMC: Wetenschappelijke stage cardiologie

Vind je hartkatheterisaties (coronair angiografie) of echocardiografie interessant? Dan is deze wetenschappelijke stage op de cardiologie wellicht iets voor jou!

Bij de cardiologie zijn we op zoek naar een enthousiaste geneeskunde student die mee wil helpen om de predictie van patiënten met coronairlijden te verbeteren.  Tijdens deze stage ga je je verdiepen in een groep patiënten met coronairlijden. Welke patiënten worden er gedotterd? Welke patiënten hebben een verhoogd risico om te overlijden? Hebben vrouwen een andere uitkomst dan mannen? Tijdens je stage coördineer en structureer je de verschillende datastromen, waaronder klinische data als notities. Je zult hierbij veel leren over het opzetten van databases, het uitvoeren van data-analyse en schrijven van een verslag (eventueel leidend tot co-auteurschap in een wetenschappelijk artikel). Het betreft een wetenschappelijke stage waarbij nauw wordt samengewerkt met een technisch geneeskundige en een cardioloog.

Wat we zoeken:

  • Student wetenschappelijke stage
  • 4-6 maanden beschikbaar
  • Student met interesse in cardiologie

Wat we bieden:

  • Kans om meer te leren over patiënten met coronairlijden
  • Goede begeleiding bij opzetten database (Castor) en uitvoeren data-analyse (in SPSS)
  • Leren van onderzoeksvaardigheden
  • Werkzaamheden zowel thuis als in AMC/VUMC uit te voeren

Lijkt het je leuk en wil je meer leren over patiënten met coronairlijden? Stuur dan een mail naar Mitchel Molenaar (m.a.molenaar1@amsterdamumc.nl)

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?