Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Onderwijscontactpersoon

                                                 

Lieve Leden,
Graag wil ik mij aan jullie voorstellen als de onderwijscontactpersoon van het M.F.V.U. bestuur 2012! Ik heb ontzettend veel zin om alles uit mijn fuctie te halen wat erin zit. Maar eerst zal ik iets meer over mezelf vertellen.
Al heel wat jaar geleden, om precies te zijn op 8 september 1990, werd in Amsterdam een klein meisje geboren, dat was ik! Als geboren Amsterdammer heb ik jammer genoeg maar een kleine 3 jaar in deze fantastische stad gewoond. Mijn ouders, mijn broertje en ik zijn na deze jaren naar het naastgelegen Diemen verhuist. En ja inderdaad, van het liedje ´mee naar Diemen zuid´ en nee, ik woon in Diemen centrum. In dit dorp heb ik mij ontplooid tot een eigenwijze tiener om vervolgens na de bassisschool naar de ´grote´ school in Amsterdam te gaan. Op het Sint Nicolaas Lyceum heb ik keurig in 6 jaar mijn VWO N&G en N&T diploma gehaald. Na een heel gezellige en fijne middelbare school had ik nu toch sterke twijfels. Moest het nu bouwkunde of geneeskunde worden?  Gelukkig koos ik voor geneeskunde. Mijn gemiddelde was niet zo goed vanwege mijn dyslexie, dus gooide ik mijn kansen op de decentrale selectie. Doordat ik topsport softbal heb gespeeld en al bijna een jaar in het OLVG werkte waren mijn kansen reëel. En tada, het nummer op de onvangen brief lag ruim binnen de 100, dus ik was binnen!
In Augustus 2009 begon ik als frisse, jonge, enthousiaste studente aan de introductieweek. Onder begeleiding van een fantastische mentorpapa en mama ben ik helemaal klaargestoomd voor de studie. Toch begon er na een aantal maanden iets te knagen en heb ik gekozen voor een alternatieve route. Tijdens deze alternatieve route heb ik tijd gemaakt voor een extra vak bij de faculteit psychologie, heb ik fulltime gewerkt als secretaresse in het OLVG en heb ik 3 maanden onderzoek gedaan in het Tytgat instituut. Ook ben ik met een groep mede-mentortrainers enthousiast begonnen aan de organisatie van de introductieweek 2011!   
Na het afronden van deze introductieweek heb ik besloten om toch weer het reguliere studietraject in te gaan. Maar ik miste iets. Ik vind het heerlijk om dingen te regelen en organiseren. Dus toen de sollicitaties voor het bestuur aangekondigd werden ging er bij mij een lampje branden. Na veel twijfelen, overleggen en een aantal slapeloze nachten heb ik dan toch gesolliciteerd.
Na een aantal spannende momenten werd ik gebeld door Danique met de vraag of ik onderwijscontactpersoon van het 61e M.F.V.U.-bestuur zou willen worden. Na een enthousiast JA! begon de hectische inwerkperiode. En nu, op 19 januari, ergens laat op de avond verandert mijn functie van k.b. onderwijscontactpersoon in h.t. onderwijscontactpersoon. Ik vind het doodeng en aan de andere kant heb ik er superveel zin in. Dus kom maar op met dat jaar!
Hopelijk kan ik voor jullie dit jaar iets toevoegen op onderwijsgebied. Mijn doel is om leuke, interessante en verrassende onderwijsgerelateerde activiteiten te organiseren naast het reguliere onderwijs. Dus mocht je een briljant idee hebben voor een workshop, lezing, excursie of iets anders dat met onderwijs te maken heeft dat hoor ik dat heel graag. Je kan me bereiken via eva@mfvu.nl of loop de bestuurskamer even binnen! Naast deze taken zal ik me ook bezig houden met de introductiecommissie, de sportcommissie, de congrescommissie, de WJC, DocentenBlokVerkiezing en natuurlijk het contact met de andere onderwijsgerelateerde organisaties op de VU.   
Hopelijk tot snel!
Veel liefs,
Eva Flens
h.t. onderwijscontactpersoon der M.F.V.U.