Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Penningmeester

Lieve lezer,

Mijn naam is Fréderique Denijs. Aankomend jaar zal ik de functie penningmeester der MFVU op mij nemen. Een functie waarin ik mijn boekhoud skills ga ontwikkelen, maar vooral heel erg goed centjes leer tellen. Ja ja ik word de vrouw van het geld. Behalve penningmeester zal ik mij ook inzetten in het begeleiden van de Zeil- en de Introductiecommissie. Daar heb ik nu al super veel zin in!

Dan even nog wat over mij. Ik ben Fréderique, voor vrienden en voor jullie ook wel Fré, Fredje, Freddie, Fredster of Frodo. Ik ben 20 jaar geleden geboren in het mooie Amsterdam en ik heb deze stad nooit verlaten. Mijn gezin bestaat uit een moeder, een vader, een zusje van 10 en een hond waar ik allemaal ontzettend veel van houd. Mijn andere thuis bestaat uit 3 ongelooflijk lieve huisgenootjes, tevens artsen in spé, en een hele mooie deur die jullie allemaal een keer mogen komen bewonderen. Verder houd ik ook heel erg van avocado met mayonaise en waterpistolen. Afgelopen zomer heb ik 7 weken in Suriname en 1 dag in Curacao doorgebracht (wat echt geweldig was); een van mijn hobby’s i dus reizen. Een andere grote hobby van mij is zeilen, dit heb ik heel mijn leven gedaan, waaronder een paar jaar echt fanatiek in het Nederlands 29er team (een 29er is een boot). Ook ben ik zeilinstructeur, en begeleid ik de zeilkampen in de zomer. Jullie kunnen dus wel begrijpen dat de Zeil en Reis commissie dit jaar iets extra’s krijgen, een kus ofzo. Naast zeilen houd ik ook nog van een andere watersport; roeien. Dat doe ik op Nereus, of ten minste dat deed ik. Aankomend jaar zal ik waarschijnlijk meer in de BK, dan in de boot te vinden zijn.

Nu gaan we het hebben over mijn studie. Op de basisschool wilde ik al dokter worden, toen wilde ik het liefst kinderarts worden omdat ik op dat moment volwassenen vies vond. Dat is met de tijd wel veranderd, maar dokter worden is altijd een droom gebleven. Ik heb mij nog even verder willen oriënteren in Delft, maar ik ben heel snel weer terug gegaan naar Amsterdam. Na de middelbare school heb ik mijzelf dan ook meteen ingeschreven voor de decentrale selectie aan de VU, en gelukkig ben ik aangenomen.

In mijn eerste jaar ben ik lid geworden van de Winkelcommissie, dus het zou kunnen dat jullie mij wel eens hebben gezien toen jullie boeken, samenvattingen, doppers, stethoscopen of jaartruien gingen kopen. Nadat ik mee ben gegaan met de grote reis is mijn liefde voor de MFVU pas echt gaan bloeien. Ik ben bij de Zeilcommissie gegaan en heb geen enkele activiteit meer gemist. Tijdens de introductie ben ik mentor geweest, wat ik als een geweldige periode heb ervaren.

Nu komt de volgende stap, het bestuur in. Er staat een enorm leuk, druk, spannend en uitdagend jaar op mij te wachten en ik kijk ernaar uit dat ik bijna mag beginnen. Ik hoop dat jullie allemaal heel snel een kopje thee komen drinken of een boterhammetje kaas om komen toveren tot een tosti in de BK. En anders zie ik jullie heel graag op een van onze activiteiten!

 

Veel liefs,

Fréderique Denijs
h.t. Penningmeester der MFVU