Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Winkelcoördinator

Lieve allemaal,

Mijn naam is Julia Helena Isabel Wiersinga en ik vervul met heel veel trots vanaf 19 januari de functie winkelcoördinator in het 66e bestuur der MFVU. Ik heb hier afgelopen periode heel erg naar uitgekeken en ben ongelooflijk benieuwd wat dit jaar mij gaat brengen. Als winkelcoördinator heb ik de leiding over de MFVU-Boekwinkel in de kelder van de Medische Faculteit. Ik zal met deze functie leren boekhouden, inkopen, verkopen, promoten en hoogstwaarschijnlijk nog veel meer. Daarnaast heb ik drie geweldige commissies onder mijn hoede, namelijk de TonG, de Cult en natuurlijk de winkelcommissie!

Ik ben op 7 juni 1997 geboren in het OLVG te Amsterdam. Ik heb mijn hele leven in Amsterdam gewoond (van de Plantage, naar Zeeburg tot nu op de grachten) en wil ook voorlopig zeker niet weg. Ik heb mijn middelbare schooltijd op het St.Ignatius Gymnasium doorgebracht en daar naast een Gymnasium diploma voornamelijk een geweldige vriendengroep aan overgehouden.

Ik was een van die vervelende kinderen die al op haar elfde riep dat ze dokter zou worden, en was dan ook gedurende mijn middelbare school hard aan het werk gegaan met mijn CV door stage te lopen en veel extracurriculair onderwijs te volgen. Ik wilde graag in Amsterdam blijven en koos daardoor voor de VU, waar ik door de decentrale selectie heen kwam.

Een betere keuze heb ik mijn leven geloof ik niet gemaakt, zodra ik het introductieboekje binnen kreeg was ik namelijk verkocht. De MFVU sprak me meteen aan en ik genoot met volle teugen van de introductie en de tijd erna. Ik kwam terecht bij de TonG commissie  (samen met voorganger Anne van der Linden en bestuursmaatje Tessa Coltof) en ging ik langzaam maar zeker naar meer borrels en activiteiten. Toen op de wissel-ALV iemand naar mij toe kwam met de opmerking ‘de meeste eerstejaars die je op deze ALV ziet, zitten het jaar erna vooraan’ begon er bij mij langzaam iets te kriebelen.

Het tweede semester ging ik bij de barcommissie en werd ik een vast gezicht in de ledenkamer. Samen met Romy Sluijs mocht ik afgelopen zomer ook nog eens deel uitmaken van een geweldig mentorenteam en 14 nog geweldigere kindjes onder mijn hoede nemen. Deze week heb ik als een van de beste weken uit mijn leven ervaren en raakte ik nog sterker verknocht aan de MFVU en haar leden.

Na de zomer ging het allemaal heel snel, voor ik het wist was het tijd om een sollicitatiebrief te schrijven. Eigenlijk hoefde ik niet lang meer te twijfelen en besloot ik de sprong in het diepe te wagen. Na twee bloedstollende sollicitatierondes waarin ik en mijn vrienden elkaar helemaal gek maakten van de zenuwen was het 1 november. Met knikkende knieën, klotsende oksels en een kater van de CAC de dag ervoor zat ik thuis te wachten. Totdat Frederique Denijs (o.t. penningmeester), aanbelde en vroeg ‘Ben je klaar om dit avontuur aan te gaan?’. En dat was ik.

Heel veel liefs,

Julia Wiersinga

h.t winkelcoördinator der MFVU