Secretaris Externus

Lieve lezers,

Met trots mag ik mij vanaf heden secretaris externus van de MFVU noemen. Ik zal binnen deze functie de externe contacten van de MFVU onderhouden, en daarnaast zal ik enkele secretariële taken uitvoeren. Verder mag ik dit jaar vier ontzettend leuke commissies begeleiden, namelijk de almanakcommissie, DOCS, de reiscommissie en de TonG.

Ik zal even wat meer over mezelf vertellen. Ik ben op 4 september 1997 geboren in Den Haag, oftewel de mooiste stad achter de duinen (waar overigens onze penningmeester Jordy je met alle liefde meer over vertelt). Daar heb ik een hele leuke tijd gehad op de basisschool, waarna ik met mijn ouders en mijn broer Bryan verhuisde naar ’s-Gravenzande. Voor degenen bij wie de topografiekennis enigszins is weggezakt: ’s-Gravenzande ligt grofweg 15 kilometer ten zuiden van Den Haag, en is eveneens prachtig gelegen achter de duinen.

We nemen even een sprongetje vooruit in de tijd. Ik zit momenteel in het derde jaar van mijn bachelor, en kan me nog goed mijn eerste kennismaking met de MFVU tijdens de introductieweek herinneren. Ik was toen net verhuisd vanuit ’s-Gravenzande naar de grote stad, en wist, als ik heel eerlijk ben, even niet zo goed wat me allemaal overkwam. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werd ik met mijn introgroepje van hot naar her gesleept door onze mentorpapa en -mama, en voor ik het wist was het alweer voorbij. Maar wát een week was dat!

Ik vond de introductieweek zo leuk, dat ik besloot om het jaar daarop mentor te worden. Ook dat was weer een fantastische ervaring. Het jaar daarop kon ik het niet laten om nog een keer de introductieweek mee te maken, maar nu vanuit een ander perspectief. Ik solliciteerde voor de introductiecommissie en heb in 2017 samen met mijn commissie weer een mooie week neergezet.

Ondertussen heb ik dus al een lange ‘MFVU-carrière’ achter de rug. Naast het mentorschap en de introductiecommissie, ben ik ook lid geweest van de TonG. Deze commissie veroverde al snel een speciaal plekje in mijn hart, nadat ik er in mijn eerste jaar lid van werd. De enige ervaring met toneel die ik had was in het schooltoneel van mijn middelbare school. En tsja, laten we eerlijk zijn: dat was niet echt van hoog niveau. Toen ik voor het eerst het toneelstuk van de TonG zag, was ik stomverbaasd; want wat was dit goed! Uiteindelijk heeft mijn liefde voor toneel zich verder ontwikkeld en bezoek ik het liefst zo vaak mogelijk een toneelstuk.

Het MFVU-bestuur was een volgende uitdaging die ik maar al te graag wilde aangaan. Nu, na een lange kandidaatsbestuurperiode, is het dan eindelijk zo ver: het 67e bestuur der MFVU. Met zeven andere bestuursleden ga ik een ongelooflijk leuk jaar neerzetten; niet alleen voor mijzelf, maar ook (bovenal) voor jullie, de MFVU-leden.

Kom gerust een keer een kopje koffie of thee drinken. Of, zoals ik het graag doe, een soepkom met thee, want te veel thee bestaat niet. Als je vragen hebt kun je altijd op me af stappen, hopelijk tot snel in de MFVU-kamer!

Liefs,

Rosa Humpig
h.t. secretaris externus 

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?