Secretaris Externus

Lieve, lieve lezer,

Eindelijk is het zover! Ik mag mezelf deel noemen van het 68e bestuur der MFVU. De afgelopen maanden waren ongelofelijk spannend en ontzettend bijzonder. Met onze gele shirts aan hebben we al ontzettend gave dingen meegemaakt en het beloofd een bijzonder jaar te worden voor ons achten.

Nu even helemaal terug naar het begin. Op 28 oktober 1999 werd ik geboren en kreeg ik de naam Emma Barbara Beatrix Scheepens. Bij mijn geboorte was meteen te zien dat ik rood haar had en dat vond mijn moeder fantastisch. Oorspronkelijk kom ik uit Nijmegen, waar ik ben opgegroeid en mij heb kunnen ontwikkelen tot de persoon wie ik nu ben. Wat belangrijk is om over mij te weten is dat ik een onuitputtelijke bron van energie heb. De ene is een ochtendmens, de ander is een avond mens, maar ik ben allebei. Daarbij hou ik van kleine restaurantjes met een originele menukaart of een lekkere zak chips die ik op de bank kan opeten.

Al van jongs af aan reis ik heen en weer naar Amsterdam om bij mijn vader te verblijven. Toen ik twee jaar geleden besloot geneeskunde te studeren was het dan ook van zelf sprekend dat ik dit in de mooiste stad van Nederland zou doen. Tijdens de introductieweek maakte ik kennis met de MFVU. Dit is nog steeds, zoals velen mij destijds hadden beloofd, de beste week van mijn studententijd. Ik genoot van alle activiteiten en ik leerde veel leuke mensen kennen.

Aan de introductieweek heb ik een superleuke vriendengroep overgehouden en met hen heb ik de afgelopen anderhalf jaar zowat iedere MFVU-activiteit bezocht. Deze vereniging, die altijd een plekje heeft voor iedereen, had mijn hart verovert en al snel wist ik dat ik hier niet meer weg wilde. Dat ik uiteindelijk besloot om te solliciteren voor kandidaatsbestuur was ook geen verrassing en ik kan nu al zeggen dat ik hier niet snel spijt van zal hebben.

Het komende jaar mag ik mijzelf de secretaris externus noemen. Dit brengt een aantal verantwoordelijkheden met zich mee, waaronder de relatie onderhouden met externe contacten (de naam zegt het al). Zo houd ik contact met alle zusjes (andere geneeskunde verenigingen in Nederland), broertjes (alle verenigingen aan de VU) en organiseer ik de constitutieborrel. Daarnaast mag ik een aantal super commissies begeleiden, namelijk de Feestcommissie, DOCS, Flu Fighters en de Introductiecommissie.

Een voornemen van mij voor dit jaar is dat ik het liedje Bohemian Raphosody wil kunnen spelen op de piano. Het enige probleem is dat ik het tegenovergestelde van muzikaal ben. Heb jij toevallig tijd om mij een spoedcursus pianospelen te geven? Wil je gewoon een spelletje doen of iets weten over de vereniging, de prachtige stad Amsterdam of alles daarbuiten, dan kun je me altijd even aanspreken.

Dikke kus en een knuffel,

Emma Scheepens
h.t. secretaris externus

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?