Onderwijscontactpersoon

Danae Kingma

Lieve lezer,

Eindelijk is het zover en mag ik mijzelf de onderwijscontactpersoon van het 69e bestuur der MFVU noemen! Want dat is de functie die ik mag gaan bekleden aankomend jaar. Een jaar waarin ik samen met mijn zeven bestuursgenootjes van alles ga meemaken. Van uren vergaderen tot constitutieborrels langs gaan in heel het land, van de Ski-reis in de sneeuw tot de zonnige Introductieweek, van gala’s tot congressen, niets is ons te gek. Wat kijk ik daar naar uit!

Ik ben trouwens Danae, een 20-jarig blond meisje uit Castricum. Ik ben ook in Castricum opgegroeid, maar heb vanaf mijn 10e wel 2 jaartjes in Hong Kong gewoond voor mijn vaders werk. Hier heb ik veel geleerd en dat is ook waar mijn passie voor reizen vandaan komt. Ik woon nu nog bij mijn ouders, met mijn broertje van 18. Momenteel ben ik op zoek naar een kamer in Amsterdam, want wat een top stad is dit! Naast studeren ben ik altijd een fanatieke sporter geweest. Om precies te zijn ben ik een wedstrijdzwemster, mijn hele leven ben ik al een echte waterrat. Daarnaast houd ik ook erg van skiën en snowboarden, dus ik kan niet wachten op de Ski-reis!

Best onverwachts ben ik geneeskunde gaan studeren. Ik heb zoveel opendagen bezocht dat ik op een gegeven moment gewoon overweldigd werd met alle studiekeuzes. Uiteindelijk besloot ik mee te doen aan de selectie en sindsdien ben ik er vol voor gegaan! Vanaf de introweek was het me duidelijk: “Wat een leuke medestudenten, stad en studie”, maar het meest van alles werd ik opslag verliefd op de MFVU. De introweek was één van de leukste weken van mijn leven en het was daarom ook geen verrassing dat ik het jaar daarop besloot mentor te worden. Ik kreeg samen met mijn mede ouder, twaalf kinderen die allemaal, net als ik, in het diepe werden gegooid. In die week bloeide ik op van onzekere eerstejaars naar gemotiveerde tweedejaars. Naast mentorschap ben ik sinds februari 2019 ook actief lid in de commissie FOCUS. Ik schoot hier de leukste en grappigste plaatjes op feestjes tot workshops. Zelf genoot ik hier intens van. In september mocht ik mezelf de voorzitter van deze fantastische commissie noemen! Na al deze ervaringen wist ik het zeker: “Ik wil met zeven anderen een fantastisch jaar vol MFVU beleven.” en op 26 oktober 2019 werd dit allemaal werkelijkheid!

Als onderwijscontactpersoon binnen het bestuur onderhoud ik het contact met alle andere facultaire studentenorganisaties en met de opleiding zelf. Ik krijg de mogelijkheid actief mee te denken over het onderwijs en zie zo verschillende projecten langskomen. Daarnaast heb ik een organisatorische functie, want ik organiseer onderwijs gerelateerde activiteiten zoals: De Witte Jas Ceremonie en de Facultaire Introductie dag voor alle eerstejaars. Als laatste begeleid ik ook nog vier prachtige commissies, namelijk de Witte Jas Ceremoniecommissie, de EducaCie, DOCS en de MFVU-Band. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met al mijn diverse commissies!

Lieve lezer, weet dat ik altijd open sta voor een gezellige babbel, maar ook voor advies kan je bij me terecht, niets is me te gek. Dus loop vooral de MFVU-kamer binnen als je met me wil sparren over het onderwijs. Daarnaast kan je altijd bij mij terecht met je brandende vragen over aankomende tentamens, practica en andere onderwijs gerelateerde zaken. Mail me gerust op onderwijscontactpersoon@mfvu.nl.

Heel veel liefs,

Danae Kingma
h.t. onderwijscontactpersoon der MFVU

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?