Penningmeester

Josephine Bürmann

Lieve lezer,

Eind augustus 2016 stond ik samen met 250 lotgenoten midden op de campus van de VU. Als 17 jarig meisje stond ik daar, ik keek om me heen en ik kende niemand. Het begin van mijn studie avontuur ging van start met de introweek van de MFVU. De week waarin ik vrienden maakte, die ik tot op de dag van vandaag nog steeds zie. De week waarin ik door heel Amsterdam fietste, terwijl ik de stad al kende, omdat ik hier op school heb gezeten. En tevens de week waarin de MFVU een plekje in mijn hart veroverde. 

Mijn eerste jaar bij de vereniging was meteen een hele mooie, omdat het een lustrumjaar was. De MFVU werd 65 jaar en dit werd groots gevierd in de DIES-week. Ik deed mee met alle activiteiten die waren georganiseerd. Helaas was mijn eigen verjaardag, toen ik eindelijk 18 werd, net twee dagen te laat. Ik hobbelde verder door het jaar heen waarin ik zeker wel feestjes meepakte en zeker niet veel studiepunten behaalde. Dat werd dus flink aanpoten aan het einde van het studiejaar, but I did it!

Ik mocht door naar mijn tweede jaar en ik besloot om wat actiever te worden bij de MFVU: ik werd lid van de Almanakcommissie! Binnen deze commissie maakte ik al kennis met het penningmeesterschap en daarnaast kon ik heerlijk mijn creativiteit uiten. Helaas ging het met de studie niet al te best en besloot ik in het begin om een jaartje iets anders te gaan doen. Ik bleef wel in de commissie, waardoor ik ook betrokken bleef bij de MFVU. Naast de Almanak maken, leek het mij ook wel handig om eens wat werk te gaan zoeken. Ik weet niet precies hoe, maar opeens had ik drie baantjes en draaide ik meer dan 69 werkuren per week. Dat was allemaal leuk en aardig, maar na een half jaar hard gewerkt te hebben, wilde ik toch wel weer graag studeren.

Opnieuw begon ik in jaar twee van geneeskunde en leerde ik nog meer toffe mensen kennen, aangezien ik in een compleet nieuwe lichting terecht kwam. Na het succes van de Almanak bleef ik daar nog een jaar in zitten, ditmaal als voorzitter. Door mijn fantastische commissie is er weer een mega mooie Almanak gemaakt. In dit jaar werd ik ook mentor met één van mijn beste vriendinnetjes en mocht ik opnieuw de hele introweek beleven. Naarmate ik steeds meer deed binnen de MFVU werd het steeds leuker en leuker. Dit heeft er toe geleid dat ik me aanmeldde voor een bestuursjaar.

Na dit lange avontuur zijn we vier jaar verder en ben ik 21. Ik mag mezelf onderdeel noemen van het 69e bestuur der MFVU. Als de MFVU chocola zou zijn, dan zat ik in jaar 1 met een voetje in de chocola. Na mijn derde jaar en mijn mentorschap in de intro afgelopen zomer stond ik tot aan mijn sternum in de chocola. Nu ben ik meer dan klaar om volledig ondergedompeld te worden in een chocolade-bad.

Binnen mijn prachtige bestuur, mag ik mezelf de vrouw van het geld noemen; de penningmeester. Ik beheer dus al het geld van de vereniging. Een groot onderdeel van mijn functie is het boekhouden, iets dat veel mensen afschrikt, maar ik vind het fantastisch! Je zou het kunnen zien als alle inkomsten en uitgaven onderverdelen in allemaal kleine hokjes, waardoor er een super organisatie ontstaat van de financiën, PRACHTIG!!! Verder begeleid ik ook alle commissiepenningmeesters, zodat de financiën van de commissies helemaal op orde zijn.

Naast penningmeesteren zijn er nog meer dingen die komen kijken bij het besturen, en ik heb daar alleen maar mega veel zin in. Bij mij kan je ook altijd terecht om lekker een pilsje te drinken of om chocola te eten. Lekker ‘nerden’ over penningmeester-dingen en geld word ik heel erg enthousiast van. Ik begrijp het als dat niet helemaal je ding is, dan ben je ook meer dan welkom om gezellig een praatje te maken of je hart te luchten over hetgeen waar je mee zit. Fun fact: ik maak hele lekkere chocomelk, het doet iedereen smelten van binnen.

Heel veel liefs,

Josephine Bürmann
h.t. penningmeester der MFVU

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?