Penningmeester

Thomas van Solkema

Lieve lezer,

Op de 21e dag van 2021 was het grote moment waar ik al maanden naar toe had geleefd: de wissel-ALV. Drie maanden lang waren we te zien in onze prachtige flamingo-roze shirtjes. Helaas vloog deze tijd echt veel te snel voorbij. Al die tijd werden we klaargestoomd om het stokje over te nemen en dit ga ik aankomend jaar met veel enthousiasme doen! Als kandidaatsbestuur komt al het gekke en geweldige van de vereniging op je af en ik weet zeker dat dit pas het begin was. Met z’n achten gaan we er een knaljaar van maken!

Maar wie ben ik dan? Mijn naam is Thomas van Solkema en ik kom uit het zonovergoten Broek op Langedijk. Wie dit niet kent, die moet even Spider-Man: Far From Home kijken. Een echte aanrader! Ondertussen ben ik tweedejaars en bijna 20 jaren jong. De keuze om in Amsterdam te studeren stond bij mij altijd al vast. Er valt zoveel te beleven in die prachtstad, er is voor ieder wat wils. Binnenkort kan ik mezelf ook inwoner van Amsterdam noemen (eindelijk). Na anderhalf jaar lang als nomade te hebben geleefd, was dit het perfecte moment voor mij om uit huis te trekken.

Als broekie stroomde ik de opleiding geneeskunde binnen. Wat is nou een betere manier om je studie te starten dan de introductieweek bij te wonen? Dit was zo’n geweldige week, dat ik op slag verliefd werd op de MFVU. Ik wist al gauw zeker dat ik meer wilde halen uit mijn studietijd, dus besloot ik te solliciteren voor wat commissies. Ik kwam terecht in de fantastische Almanakcommissie, een beter begin bij de MFVU had ik niet kunnen wensen. Samen met zeven toppers heb ik gedurende mijn eerste jaar een prachtig jaarboek in elkaar gezet. Als penningmeester van deze commissie ontdekte ik mijn passie voor geld én kon ik mijn creativiteit uiten bij het ontwerpen van de Almanak. Wat een geweldige combinatie!

Het eerste jaar in deze commissie was zo’n succes, dat ik meer wilde. Naarmate het jaar vorderde, werd ik steeds actiever binnen de MFVU en het werd met de dag leuker. Ik haalde zoveel energie en enthousiasme hieruit, dat ik dit gevoel ook aan zoveel mogelijk anderen wil geven. Mijn wens was om meer te betekenen voor een vereniging die mij al zoveel heeft gegeven. Daarnaast vind ik het fantastisch om dingen te organiseren waar mensen blij van worden. Dit alles motiveerde mij om, na een lange maand van twijfelen, te solliciteren voor het bestuur. Bij twijfel dus doen!

Met veel trots en geluk mag ik mijzelf de penningmeester van het 70e bestuur der MFVU noemen. De man van het geld, onderdeel van Team Geld, penningmeister, de namen voor deze prachtige (en mooiste) functie zijn oneindig. Ik heb het voorrecht om me dit jaar bezig te houden met de financiën van de vereniging. Geld is iets waarvoor de meeste mensen terugdeinzen, maar ik pak deze uitdaging met beide handen aan en dit met plezier zelfs! Het is mijn taak om een overzicht te houden over de geldstromen binnen de vereniging, wat ik aan de hand van boekhouden doe. Dit is iets wat ik gedurende het jaar het meeste gaan doen, maar ik vind dit juist machtig mooi!!! Als laatste zal ik de commissiepenningmeesters begeleiden waardoor alles dit jaar op rolletjes zal verlopen.

Gedurende mijn bestuursjaar heb ik drie absolute topcommissies bij me, namelijk de AcCie, de Congrescommissie en de Kascommissie. Aankomende tijd kan je altijd bij mij terecht voor een praatje, een spelletje of een potje Mario Kart (ik maak je in!). Maar pas op, als je eenmaal over geld begint dan ben ik niet meer te stoppen! Heb je vragen, heb je een gek verhaal, een leuke grap, een probleem of wil je een biertje drinken, dan sta ik altijd met een luisterend oor voor je klaar. Tot snel!

Kan je me niet vinden? Stuur dan een berichtje of mail me op penningmeester@mfvu.nl.

Thomas van Solkema
h.t. penningmeester der MFVU

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?