Voorzitter

Marthe Clercx

Ha lieve lezer,

Leuk dat je even een kijkje neemt op deze bestuurspagina. Ik ben Marthe Clercx en ik zit momenteel in mijn tweede jaar Geneeskunde. Dit aankomende veertiende lustrumjaar zal ik de taak van voorzitter op mij nemen.

Dit grote avontuur begon voor mijn in Den Haag waar ik geboren en getogen ben. Ik ben met een open houding opgegroeid. Van jongs af aan schilder ik al, teken ik, ga ik naar musea en leer ik het liefst over alle culturen om mij heen. Dit is voor mij erg belangrijk en hoop ik mijn hele bestuursjaar met mij mee te dragen.

Ook al heeft Den Haag altijd een speciaal plekje in mijn hart, ben ik toch de uitdaging aangegaan. In september 2019 ging ik Geneeskunde studeren aan de VU. Zoals iedereen deed ik mee aan de MFVU Introductieweek en dook ik in het studentenleven. Ik leerde nieuwe mensen kennen, ik leerde mezelf kennen en natuurlijk de MFVU. Niet veel later trok ik in een heerlijk kamertje op Uilenstede met een stel gezellige huisgenoten. Ik mocht deel uitmaken van de Almanakcommissie en maakte afgelopen jaar een prachtig boek. Op deze manier leerde ik de vereniging en het bestuur steeds beter kennen. Langzamerhand werd ik verliefd op het idee om zelf ooit een plekje in het bestuur te mogen vervullen.

In oktober 2020 kwam het hoge woord eruit; met zijn achten werden wij het 70e bestuur der MFVU en het veertiende lustrumbestuur. Hier ben ik dan, voorzitter van de leukste faculteitsvereniging, wie had dat gedacht! De afgelopen maanden zijn we met zijn allen helemaal klaargestoomd voor dit jaar. Van vergaderen tot in de late uurtjes, heel veel zoomen totdat je er vierkante ogen van krijgt, maar vooral heel veel genieten. Ik kijk er ontzettend naar uit om mij volledig in te zetten en voor jullie een zo mooi mogelijk lustrumjaar te verzorgen.

Als voorzitter vervul je natuurlijk een groot aantal taken. Voornamelijk ondersteun ik al mijn leuke bestuursgenoten, maar om het wat duidelijker te maken; ik houd het overzicht over de vereniging en behoud contact met de faculteit en het ziekenhuis. Ik leid de vergaderingen en geef de collegespraatjes. Tot slot ben ik de bestuurscontactpersoon van twee hele gezellige commissies; de Cafe Avond Commissie en de MFVU Band.

Afsluitend wil ik jullie op het hart drukken, als je vragen hebt, kan je altijd naar me toe komen. Ik ben altijd in voor een praatje, een foute grap of een leuk verhaal. Als je even niet weet naar wie je toe moet voor een vraag, kan ik je helpen of stuur ik je door naar de juiste persoon. Je kan me altijd mailen via: voorzitter@mfvu.nl

Ik hoop jullie gauw allemaal weer in het echt te zien in de MFVU-kamer met een koffietje of thee, op een borrel of tijdens een interessante lezing.

Heel veel liefs,

Marthe Clercx
h.t. voorzitter der MFVU

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?