What the FAQ?

What-the-FAQ?

De veelgestelde vragen over een bestuursjaar, de functies en alles rondom de sollicitatie's. 

Wat gaat er veranderen in de nieuwe functies?

Om te beginnen veranderen de functienamen. 
Verder wordt de functie vicevoorzitter opgesplitst in de functie Commissaris Promotie en het onderdeel ondersteunen van de voorzitter zal tijdens de KB-periode worden verdeeld.

In de functieportefeuilles zijn ook een aantal dingen veranderd. De grootste verandering is de komst van de 2 nieuwe functies Secretaris en Commissaris intern. Deze functies zijn opgebouwd uit de portefeuilles van de huidige secretari. De Secretaris zal onder andere de mail beheren, het ledenbestand bijhouden en contact houden met broertjes- en zusjesverenigingen. Dit is gebaseerd op de verdeling bij andere broertjes- en zusjesverenigingen. De Commissaris intern zal onder andere het overzicht hebben over commissies, in het speciaal de barcommissie, en zal contact onderhouden met oud-bestuur. 

Verder zijn er nog een aantal kleine dingen veranderd. Om de werkdruk te egaliseren, zijn er een aantal kleine taken verschoven tussen de functieportefeuilles. Wil je de precieze invulling van de nieuwe functieportefeuilles doorlezen? Mail dan naar info@mfvu.nl om het document op te vragen.

Zijn deze functieveranderingen permanent?

Bestuur 71 zal een pilotjaar gaan draaien. Aan het eind van het jaar komt er een grote evaluatie. Bestuur 72 zal deze punten meenemen en het nieuwe concept optimaliseren. Op de halfjaarlijkse ALV van bestuur 72 zal dit geoptimaliseerde concept definitief ingestemd worden.

Hoe gaat de sollicitatieprocedure in zijn werk?

De sollicitaties zullen worden afgenomen door de 5 leden van het sollicitatiecomité. Het sollicitatiecomité bestaat altijd uit 2 huidige bestuursleden (onder wie de voorzitter), 2 oud-bestuursleden van de MFVU en 1 extern lid. Wie dit precies zijn, zal op de eerste bestuursinformatieavond bekend gemaakt worden. 

Wanneer zijn de sollicitaties?

De deadline voor het aanmelden is op zondag 10 oktober 23:59. De eerste ronde van de sollicitaties zijn van vrijdag 15 t/m maandag 18 oktober. De tweede ronde van de sollicitaties zijn van vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober.

Hoe weet ik nu welke functie ik leuk vind?

Hier kom je vooral achter door naar de bestuursinformatieavonden te komen en lekker mee te lopen met het bestuur en alle vragen te stellen die je hebt. We maken graag tijd voor je vrij!

Hoe zit het met meelopen met het huidige bestuur?

Je kan ons altijd een berichtje of mailtje sturen of ons aanspreken in de MFVU-kamer om een afspraak in te plannen. Wij vinden het alleen maar leuk om alles over onze leuke functie uit te leggen, dus doe dit vooral!

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan bestuur?

Een bestuursjaar kan je zien als een fulltime baan, je zult dus wel veel tijd kwijt zijn aan de MFVU en je bestuur. Je kan ook zeker nog dingen ernaast blijven doen, maar ga er wel vanuit dat je doordeweeks dagelijks met je functie en commissies bezig bent. 

Kan ik nog studeren? Werken? Privé?

Je kan zeker doorstuderen als je dat wil! Eigenlijk is bijna alles goed te combineren als het iets is waar jij energie uit haalt. Tuurlijk zal je week wat drukker zijn en ben je minder flexibel dan voorheen als je in het bestuur zit, maar werken, studeren en privé afspraken kan je goed combineren. 

Hoe zit het met studeren? Faciliteitenregeling, niet alle vakken doen evt. 

De opleiding wil je overal bij helpen! Je kan eigenlijk alles ruilen, omdat je een faciliteitenregeling krijgt. Daarnaast zijn ze bereid om mee te denken over welke vakken je eventueel wel kan/wil volgen. Als jij alleen een stage wil volgen dan kan dat. Als jij wil doorstuderen en in een specifieke studiegroep wil, kan dat ook! 

Bij wie kan ik terecht voor vragen?

Je kan altijd iemand van het bestuur aanspreken om al je vragen aan te stellen. Ook kun je ons altijd een berichtje sturen of mailen naar functie@mfvu.nl (bijvoorbeeld: voorzitter@mfvu.nl). 

Hoeveel kost een bestuursjaar?

Een bestuursjaar kost geld, maar niet zodanig veel dat het je zou moeten tegenhouden. Na je bestuursjaar krijg je meerdere beurzen en tegemoetkomingen, dus uiteindelijk krijg je ook geld terug. We gaan hier dieper op in tijdens bestuursinformatieavond 2, dus mocht je hier vragen over hebben, kan je die daar stellen. 

Moet ik in Amsterdam wonen?

Het is niet noodzakelijk, maar wel heel praktisch om in Amsterdam te wonen. Er zullen genoeg avonden zijn dat het heel laat wordt of dat de activiteit uitloopt en als je dan nog ver moet reizen, is dat niet altijd mogelijk. Mocht je niet in Amsterdam wonen, zal je vaker bij je mede-bestuursgenoten moeten blijven slapen (maar dat kan ook heel gezellig zijn natuurlijk!).

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?