cc

Voortgangstoets (VGT)

Voortgangstoetsen

Vanaf Master Jaar 1 moet iedere student vier keer per jaar de voortgangstoets maken, ook wel de VGT.

De VGT zullen in het collegejaar 2022-2023 plaatsvinden op de volgende data:
- 29 november t/m 8 december 2023
- 7 t/m 16 februari 2024
- 22 t/m 13 mei 2024

Als je in B3 zit in 2023-2024 wordt de VGT i.v.m. de minor twee keer per jaar gemaakt. Dit gebeurt in februari en mei.(Mocht je in het voorgaande collegejaar wel hebben deelgenomen maar heb je de VGT nog niet afgesloten, dan dien je ook deel te nemen aan de VGT’s van september en december. Je hebt deelnameplicht totdat je het onderdeel hebt afgerond.)

Vanaf september zal de VGT landelijk digtiaal gemaakt worden op locatie aangezien vanaf dit jaar de VGT adaptief is. Het goed/fout percentage van de vragen die je gemaakt hebt bepalen de moeilijkheisgraad van de volgende vraag. 

Uitleg over de adaptieve VGT is bij de volgende link te vinden: https://youtu.be/aLXXtBZho24

De uitslag en vragen zijn niet zoals vanouds in te zien of te berekenen. Er is een inzage mogelijkheid en het resultaat zal te zien zijn in PROF (https://ivtg.nl/nl/)

Heel veel succes! 

Compendium Geneeskunde – Het overzicht van de geneeskunde

Een boekenreeks die speciaal geschreven is voor de VGT? Dat is de boekenreeks van Compendium Geneeskunde! De boekenreeks bestaat uit 35 disciplines verdeeld over 5 boeken. Elke discipline is op gebouwd volgens dezelfde structuur, waarin de overstijgende vakken zoals Anatomie en Fysiologie overzichtelijk aan bod komen. De boeken bevatten meer dan 1500 afbeeldingen. De meerderheid van de geneeskundestudenten heeft de boekenreeks in de kast staan als hét naslagwerk voor de VGT! Meer informatie over de boekenreeks vind je onder het kopje Compendium Geneeskunde

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?