Nieuws

 • Nieuwe toevoeging borrels!

  Sinds de borrels van 7 februari is er een nieuwe toeving in de richting van duurzaamheid. Je kan je eigen bestek meenemen en een stempel kaart + stempel ophalen als je het bestek bij het eten laat zien. Bij de 6e keer dat je je bestek meeneemt, krijg je de volgende keer gratis eten!

  23 februari
 • Onderzoek Online Seksueel Geweld

  Voor mijn wetenschappelijke stage (master jaar 6 van geneeskunde) doe ik onderzoek naar Online Seksueel Geweld. ‘Wil jij meehelpen aan het verbeteren van de ondersteuning en/of hulpverlening aan slachtoffers van online seksueel geweld?’ Vul dan deze vragenlijst in (10-15 min). Waarom?

  13 oktober
 • Activiteiten April

  Helaas moesten wij meer regen dan droogte trotseren om bij het wilde westen te komen maar dat mocht de pret van de avond zeker niet drukken. Het thema van de CAC was deze keer namelijk kom CAC je lasso maar. Iedereen had weer een prachtige outfit uit de kast getrokken, van cowboys tot paardenmaskers we hebben alles voorbij zien komen. Al met al een zeer geslaagde avond!

  30 april
 • Activiteiten maart

  Na het tentamen was het natuurlijk weer tijd voor een nieuwe café avond. Dit keer in het teken van CACnaval. Voor een avond waande we ons onder de rivieren voor een geweldig feest. We hebben de leukste en gekste outfits voorbij zien komen. De avond was zeer geslaagd!

  31 maart
 • Wil jij helpen bij wetenschappelijk onderzoek naar corona antistoffen?

  In het kader van wetenschappelijk onderzoek naar antistoffen tegen SARS-Coronavirus-2 zijn wij op zoek naar geneeskunde studenten/coassistenten die ons (tegen een vergoeding) zouden kunnen ondersteunen middels het afnemen van informed consents, een vragenlijst en bloed afname bij deelnemers. De data waar het om gaat zijn 19 tot en met 23 oktober (locatie VUmc) en 26 tot en met 30 oktober (locatie AMC). Tijdens de eerste 4 meetmomenten hebben wij bij ons onderzoek ook hulp gehad van coassistenten en dit als zeer prettig ervaren. Voorwaarden zijn: bekwaam zijn in venapuncties en beschikbaar zijn op bovengenoemde dagen.

  11 oktober
 • Diversity Day

  Het is de eerste dinsdag van de maand oktober, of te wel Diversity Day! Vandaag, 6 oktober, vragen wij aandacht voor diversiteit. Zo zetten we samen een stap in de goede richting: een maatschappij waarin we ieders unieke talenten waarderen. 

  06 oktober
 • Starterspakketten

  Vanaf morgen (maandag 14 september) zullen de starterspakketten beschikbaar zijn in de webshop, te bestellen via https://mfvu.nl/webwinkel. Deze pakketten bestaan uit een labjas, een stethoscoop en handschoenen. Dit zijn de belangrijkste attributen om te hebben in de eerste paar jaar van je opleiding.

  13 september
 • Word lid van de MFVU

  We hebben een promotievideo gemaakt om jullie te laten zien wat de MFVU allemaal te bieden heeft! De MFVU is dé studievereniging voor geneeskundestudenten aan de VU. Word lid en profiteer je gehele studietijd van vele voordelen! Korting op boeken, vele activiteiten, gezellige commissies, een MFVU-kamer waar je altijd terecht kan en nog veel meer! Meld je aan via www.mfvu.nl/lid-worden/aanmelden.

  27 augustus
 • Sportcentrum VU - Party: Olympic Games

  Op 4 april organiseert het sportcentrum VU een geweldig feest! Het feest zal geheel in het thema staan van de olympische spelen. Het vindt plaats in de hangout in het sportcentrum en is van 20:00 tot 02:00. 

  04 april
 • Win een beurs voor je buitenland coschap

  Afgelopen jaar is onze oud-voorzitter Isabelle voor haar keuzecoschap Tropengeneeskunde naar Malawi geweest. Dit heeft zij mede kunnen financieren door de Kilroy Foundation Beurs aan te vragen en deze te winnen. Via deze link vind je haar verhaal en kan je gemakkelijk en snel de beurs (van 1500€) zelf aanvragen. Succes! 

  14 januari
 • Test-sessie A Broader Mind Course

  Momenteel wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de A Broader Mind Course, waarvan een pilot voor eerstejaars studenten van 5 opleidingen in periode 4 zal starten. Hierover heeft u 2 weken geleden van mij een mail ontvangen over een vacature voor student gidsen voor deze cursus. 

  20 december
 • Wil jij bijdragen aan onderwijsverbetering?

  Wil jij bijdragen aan onderwijsverbetering? Doe dan mee aan ons wetenschappelijk onderzoek naar o.a. burn-out onder geneeskundestudenten, de Student Motivatie en Succes (SMS) Studie. In deze studie onderzoekt de afdeling Onderzoek van Onderwijs factoren die van belang zijn voor de motivatie, het welbevinden en academische prestaties van geneeskundestudenten. Dit doen we om te ontdekken hoe we het onderwijs kunnen laten aansluiten bij jullie behoeften. Voor het slagen van deze studie is het belangrijk dat zoveel mogelijk studenten de vragenlijst invullen. Deze vind je in je studentenmail of via bit.ly/VUmcSMS. Bedankt!

  04 december
 • Hoe overleef je de dure wintermaanden?

  Hoe overleef je de dure wintermaanden? Haal die foute kersttrui maar uit de kast, want de feestdagen staan weer voor de deur. Een tijd van veel eten, drinken, cadeautjes geven (niet te vergeten krijgen!), vele borrels en diners. Zoveel gezelligheid brengt helaas ook de nodige kosten met zich mee. Om jou toch zo voordelig mogelijk de feestdagen te laten trotseren, heeft VvAA wat handige tips op een rijtje gezet om geld te besparen: vvaa.nl/bespaartips. 

  22 november
 • Gupta Strategist Business Course

  Wil je deelnemen aan de Gupta Strategists business course op woensdag 28 en donderdag 29 november 2018? Dan ontvangen wij graag je CV en cijferlijsten van VWO en universiteit, samen met een korte motivatie waarom jij graag wilt deelnemen aan dit evenement. Inschrijven kan t/m woensdag 7 november.28 & 29 november Huize Frankendael, Amsterdam! Schrijf je in via www.gupta-strategists.nl/business-course of neem voor meer informatie contact op met Koen Merkus: koen.merkus@gupta.nl / 06 135 48 708

  29 oktober
 • Problemen met inloggen?

  Heb je problemen met inloggen? Stuur dan een mailtje naar info@mfvu.nl.  Je inlognaam is altijd je studentnummer. Bijvoorbeeld: 25...... Als je je wachtwoord bent vergeten, dan kan er een nieuw wachtwoord naar je worden opgestuurd. Deze mail ontvang je direct. Als je zelfs dan nog niet kan inloggen, dan is het handig dat je even aan de bel trekt door te mailen naar info@mfvu.nl

  13 september
 • VvAA studentenleven

  Ben jij klaar voor je studentenleven? Yes, je studentenleven gaat nu écht beginnen. Je hebt je ingeschreven bij de opleiding geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gaat misschien wel op kamers wonen en leert nieuwe mensen kennen. Een spannende, maar vooral leuke tijd. VvAA helpt je bij het regelen van de belangrijkste zaken zodat jij alles uit je studentenleven kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan tips voor een goedkope verzekering, medisch bijbaantje of korting op je bier.Gebruik de tips van VvAA voor een goede start: vvaa.nl/studententijd

  21 augustus
 • Nieuwe website!

  Neem een kijkje op de nieuwe site! Dit jaar hebben we veel tijd gestoken in het designen van een nieuwe website. Vanaf nu is het mogelijk om online een kaartje te kopen voor evenementen en ook kunnen boeken en samenvattingen gereserveerd worden. Er is echter nog veel meer om te ontdekken, log dus in en bekijk o.a. de telbalk, de instagram en de commissiepagina!

  14 augustus
 • 2-Daagse Introductiementor

  WORDT VU 2-DAAGSE INTRODUCTIEMENTOR! Heb je altijd al betaald willen krijgen om op de uni aanwezig te zijn? Eerstejaars willen rondleiden en beter leren kennen? Mee gewild naar het eindfeest van de Vu Introductiedagen? Ben je beschikbaar op 27 & 28 augustus? Meld je dan nu aan voor de Vu Introductiedagen! Je mag samen met je toekomstige mede studenten de Vu ontdekken, je beste studieplek en studietips delen en 's avonds gezellig een drankje delen op het eindfeest. Én daarbij krijg je nog een vergoeding van 20 euro! Meld je dus nú aan door te mailen naar vu.introductiedagen@vu.nl

  09 augustus
 • MFVU Introductieweek

  Begin jij na de zomer aan de studie geneeskunde aan de VU? Schrijf je dan in voor de MFVU Introductieweek! Een week waarin je Amsterdam, de opleiding, de VU en nog wel het allerbelangrijkst: je medestudenten zal leren kennen. Kijk voor meer informatie op introductie.mfvu.nl. Inschrijven kan door te klikken dan HIER. 

  27 juli
 • Zomerreces

  Het bestuur zal van 16 juli tot 6 augustus met zomerreces zijn. Vanaf 6 augustus gaan we weer hard aan de slag en zijn we dus ook weer volledig bereikbaar! 

  27 juli
 • VvAAkantiecheck

  Yes, je hebt je vakantie geboekt en denkt er helemaal klaar voor te zijn. Alleen is dat wel zo? Je wilt natuurlijk geen gezeur om een verlopen paspoort of ruzie met een buitenlandse maatschappij die jou een half uit elkaar vallende scooter verhuurt. Daarom heeft VvAA deze handig checklist voor je samengesteld, zodat jij de ultieme zomervakantie beleeft zonder zorgen. Doe de VvAAkantiecheck

  06 juni
 • Spoed ALV's

  Hoewel er normaal gesproken maar twee Algemene Leden Vergadering in het jaar zijn, namelijk de wissel-ALV en de Halfjaarlijkse ALV, zijn het er dit jaar dubbel zoveel. 

  03 mei
 • Sportcentrum Actie

  Beste MFVU'er! Nog net voordat de zomer begint kan je bij @Sportcentrum VU een maand onbeperkt sporten mét een beweegadvies voor slechts €15,-! Ideaal om nog voor je vakantie meer conditie of kracht op te bouwen zodat je actiever op vakantie kunt zijn. Beleef jouw onvergetelijk ervaring met Sportcentrum VU. Meer info

  26 april
 • Uitvaart Kirsten Adema

  Beste student, Afgelopen dinsdag is er een  herdenkingsbijeenkomst georganiseerd voor Kirsten Adema. Er was gelegenheid voor studenten, begeleiders en docenten die Kirsten gekend hebben, om enkele familieleden van Kirsten te ontmoeten  en herinneringen aan haar uit te wisselen. De familie heeft inmiddels laten weten, dat zij deze ontmoeting zeer op prijs hebben gesteld. Ook lieten zij weten dat iedereen die de begrafenis van Kirsten graag wil bijwonen, van harte welkom is. De uitvaart is dinsdag 20 maart om 12:30 Het adres:Noorddammerweg 40 1424 NX   Uithoorn Bus 147 stopt voor de begraafplaats (halte Uitvaartcentrum) Bij de begraafplaats is slechts beperkt parkeerplaats beschikbaar. Er is voldoende ruimte bij het naastgelegen sportcomplex. Gelieve daar te parkeren, zodat de oudere familieleden, van wie een aantal slecht ter been, bij het uitvaartcentrum kunnen parkeren. Voor degenen die graag een kaartje wille sturen naar de ouders/familie van Kirsten: Familie AdemaBurgemeester Kootlaan 185 1421 KD  Uithoorn

  19 maart
 • Bericht van overlijden: Kirsten Adema

  Kirsten Adema Student MSc Geneeskunde 10-08-1995         08-03-2018 Geschokt en verdrietig zijn wij met het plotseling overlijden van een bijzonder getalenteerde geneeskundestudent aan het VUmc, Kirsten Adema. Afgelopen donderdag 8 maart 2018 is zij in IJsland samen met haar vriend Thijmen Spekman, door een ongeluk om het leven gekomen.

  12 maart
 • ME-Gala

  Het MEgala is een benefietgala dat elke twee jaar wordt georganiseerd voor alle A(N)IOS, co-assistenten en (bio)medische studenten van heel Nederland. Na fantastische voorgaande edities van het MEgala is de organisatie een nieuwe weg ingeslagen: we gaan groter uitpakken dan ooit tevoren! Op vrijdag 23 maart 2018 zullen we deze geweldige avond gaan beleven in de Warehouse Elementenstraat in Amsterdam. Met ruim 2200 A(N)IOS, co-assistenten en medische studenten kunnen we gaan genieten van de beste line-up en dansen voor het goede doel! Ook zullen de gasten worden meegenomen in een beleving waarbij alle zintuigen zullen worden geprikkeld. Kortom, dit mag je niet missen! Druk op de foto voor meer informatie!  

  18 februari
 • Online solliciteren voor commissies

  Wil jij graag in een commissie maar kom je niet meer in de MFVU-kamer om je briefje in te leverne? Geen probleem! Meld je aan met de onderstaande link. Het is ook nog mogelijk om je briefje in de commissiebox te sturen in de ledenkamer. Solliciteren kan tot en met 31 januari!https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZ7c3KXq6Rrgyl0o-Df9QrFfZHENIc6tXvxGDCWfCZ1He-3w/viewform

  24 januari
 • Zin in een kopje koffie?

  Beste Studenten, Ook dit jaar houdt onze opleiding weer een enquête onder onze studenten en ook dit jaar hangt daar weer een gratis kopje koffie aan vast! Doe jij al mee?Wat? Het onderzoek dat gedaan wordt heet de SMS study (Student Motivatie en Succes) en betreft een longitudinaal onderzoek van het team onderzoek en onderwijs. Met de vragenlijst wordt informatie verzameld over o.a. selectie, motivatie, professioneel gedrag en diversiteit. De verzamelde informatie wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Dit helpt de opleiding om goed gefundeerd inzicht krijgen in studentkarakteristieken en leerprocessen, waarmee het onderwijs meer aan jullie behoefte kan worden aangepast. Hoe?  Check je studentenmail met daarin de informatiebrief en de link naar de enquête en scoor deze week nog je kopje koffie

  29 december
Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?